Maaemo – Oslo

Endelig var det min tur å få oppleve dette fantastisk stedet som jeg hadde hørt så mye om. Bordet på Test Kjøkkenet var booket og fredagen uten barn med hotell i oslo gjorde at forventningene stod i taket. Det er i utgangspunktet enkelt å være gjest hos maaemo. Du har ett valg, med eller uten alkohol. Vi valgte det første. Menyen for dagen er som vist under: meny Maaemo_MAT Med dertilhørende vin: meny Maaemo_Vin Menyen er på engelsk, enkelte ting kommer jeg ikke til å oversette, dette mest på grunn av mangel på kunnskap om norsk navn: Første rett ble rett og slett glemt i bildetakingen pga litt iver fra min side, Dog, så var den første retten Nyr fra Grøndalen gård med løyrom. Dette hadde utseende som en makron og var kald og deilig. Neste rett ut var tørket Skorsonnerot som var syltet i einer med en einer kraft ved siden av. IMG_2356.JPG Salat med kokt i klarnet yoghurt med hylleblomst bær og en syltetøy av sommer IMG_2357.JPG Kylling skinn med røkt ål og en emulsjon av konserverte urter IMG_2358.JPG Konserverte gulerøter med klarnet yoghurt og røket villaks. IMG_2359.JPG Varm salt kjeks av tørket kantarell med syltet kantarell og dehydrert kylling kraft IMG_2360.JPG Kjeks med kylling lever og syltet pære IMG_2361.JPG Dehydrert mørkt øl, korn, hvete eddik saltet eggeplommeIMG_2362.JPG Musling fra nordskot, konservert agurk og nesle IMG_2363.JPG Emulsjon av rå østers fra bømlo og varm saus laget av dill og blåskjell IMG_2364.JPG Kamskjell fra Frøya grillet i sitt eget skjell med gjæret sellerirot og kraft av sellerirot og røyket smør. IMG_2366.JPG Sjøkreps med raps og gran IMG_2369.JPG Surdeigsbrød av fersk malt hvete og emmer servert med smør som er kjernet til det nesten er skilt IMG_2371.JPG IMG_2372.JPG Tørket rødbeter glasert i bjørkesevje, kamomille og stekt gjær IMG_2373.JPG Poteter kokt i smør med aromater, norsk saus og konservert rabarbra IMG_2374.JPG Rømmegrøt med tørket reinsdyrhjerte og brunt smør med plomme eddik IMG_2377.JPG Svidd løk med vaktel egg forsiktig kokt i stekt beinmarg med tapioca IMG_2378.JPG Frossen blåmuggost med syltet svart trompetsopp IMG_2381.JPG Lukten av solbær IMG_2383.JPG Iskrem av brunet smør med hasselnøtt crumble og melasse IMG_2384.JPG Røyket soft ice med dehydrert brunost IMG_2386.JPG Flytende vaffel IMG_2387.JPG Tradisjonelle norske bakverk (smultring og krumkake) IMG_2389.JPG IMG_2388.JPG Nyr fra Grøndalen gård med «sea buckthorn» IMG_2390.JPG Matpakke til hjemveien tilbake til hotellet var en bonusrett. Altså surdeigsrundstykkene. IMG_2391.JPG IMG_2385.JPG

3 kommentarer om “Maaemo – Oslo”

  1. Hei! «Sea buckthorn» er bær fra busken tindved. Vokser i store, ville mengder i skjærgården ved Tjøme, og sikkert andre steder. Jeg har plantet den pluss en make, (en hann- og en hunnplante), i hagen på et egnet sted. Busken er veldig piggete, og sprer seg voldsomt med rotskudd. Bærene er sunne og gode, og kraftig undervurdert i Norge. Hilsen Sol, gartner og kokk, og moren til snekkeren og unnalureren.

    Liker

    1. Så supert!! 🙂 Tusen takk for informasjon. Jeg har jo bosatt meg noen få kilometer fra Tjøme ved sjøen så kanskje jeg skal på tindvedjakt ved neste korsvei. Det hadde jo vært fryktelig gøy å få utvidet repertoaret med noen lokale råvarer fra eget nabolag. Igjen takk for informasjon.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s