Pasta carbonara for kongen

Kongen har fått en ny favorittrett etter at hans tante var på besøk i sommer. Pasta Carbonara er tydligvis det som er in om dagen, og når han fikk ta sitt eget valg i butikken om hva vi skulle ha til middag, falt valget på Pasta Carbonara. Et godt valg for også en sliten far som skal sette igang med middag.

Det skal jo ikke så mye til for å gjøre en carbonara god, den har jo allerede byggeblokkene til alt som er digg. Hvor galt kan det egentlig gå med bacon og fløte som to av komponentene? 🙂

Carbonaren jeg lager er løselig basert på Marco Pierre White sin carbonara med bruk av eggeplommer. Han bruker dog minst dobbelt så mange som meg da.

pasta carbonara (10)

INGREDIENSER FOR CA 4 PERSONER
 • 400 g pasta (jeg foretrekker spaghetti)
 • 2 dl fløte
 • 1 helt egg
 • 2 eggeplommer
 • 200g bacon
 • 10 ss revet parmesanost
 • 50-100g erter

 


FREMGANGSMÅTE:

1. Kok opp saltet vann og kok spaghettien al’dente. Bruker du tørket pasta som jeg anbefaler om du ikke lager din egen, så ligger det rett under koketiden som er oppgitt, men smak underveis.

2. Kutt opp bacon i små biter og stek til de er sprø og godt stekt.

3. Bland fløten, egget, eggeplommer og parmesan i en bolle.

4. Når pastaen er ferdig kokt, heller du av vannet, hiver pastaen i en sautepanne eller stekepanne. Hell over fløte og egge blandingen og ta noen kast for å få fløteblandingen tykkere og til å dekke hele pastaen. Tilsett nå ertene, som jeg elsker i min carbonara.

5. Anrett på tallerken, enten lagvis med parmesan, bacon, pasta og om igjen, eller bare riv masse parmesan over og nyt en god bolle med pasta.

pasta carbonara (13)

pasta carbonara (11)

3 kommentarer om “Pasta carbonara for kongen”

 1. Hei, dette så kjempe godt ut, men jeg lurte på om du brukte frosne eller hermetiske erter? Hvis du bruker frosene; hvor lang tid tar det før de tiner og blir varme?

  Liker

  1. Jeg bruker frosne. De tiner på null og niks. Du kan også legge de sammen med resten når fløteblandingen blandes med pastaen eller i pastavannet i et minutt eller to helt på slutten av koketiden.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s