Cous-cous tabbouleh med granateple, pistasj og kjøttboller fylt med feta

En typisk hverdagsmiddag hjemme hos oss. Cous cous lager seg selv, og deretter er det vel egentlig bare å pælme oppi det du selv liker. Litt midtøsten smaker som granateple, pistasj og persille og sitron passer super bra. Ellers er det nok bare å sette igang og lage den kombinasjonen du liker best, min middag er som vist under. Server det hele med litt grove pitabrød, en liten yoghurt dressing og voila, en kjapp, sunn og god hverdagsmiddag på kort tid.

INGREDIENSER FOR CA 4 PERSONER
Til kjøttbollene
 • 500 gram kjøttdeig
 • 1/2 pakke feta (kjøpte her en original, og ikke den vanlige. Det koster litt mer, men vel verdt det)
 • 2 ts oregano tøket (eventuelt en god håndfull frisk)
 • salt
 • Pepper
 • 1/2 ts kuminpulver
 • Sitron
Til cous cous
 • 2-3 dl cous cous
 • Persille
 • 1 granateple
 • Koriander
 • Rødløk
 • 1/2 pakke Fetaost
 • en håndfull grovt kuttet pistajnøtter
 • 2 tomater
 • En tommel agurk
 • Sitron
 • 1/2 Paprika
Til yoghurt dressing
 • 2-3 ss naturell yoghurt
 • sitron
 • oregano
 • mynte
 • litt paprikapulver
 • 4 grove pitabrød
 • Olivenolje
 • Grovkornet salt

FREMGANGSMÅTE:

1. Begynn med kjøttbollene. Bland sammen salt, pepper, feta ost, kumminpulver, sitron og oregano og kna dette godt inn. Om du vil ha noe bindemiddel bruker du et egg oppi eller litt brød. 2. Lag små kjøttboller med en skje og stek disse til de er klare. Få en god stekeskorpe slik at du får godt med smak i bollene. 3. Kutt opp resten av grønnsakene og rens granateple. 4. Lag cous cous som definert på pakken. Jeg bruker like mengder vann og cous cous og tilsetter salt og olje. 5. Når cous cous er klar, hell den ut over en stor tallerken for family style middag. Legg på pistasjnøttene, rødløk, tomat, persille, koriander, agurk, paprika, granateplekjernene. Skvis en halv sitron over og bland godt. Bland i de ferdige kjøttbollene. 6. Bland yoghurt med oregano, mynte, sitron, paprikapulver (den sterke varianten). Server med stekte grove pitabrød, dryss over olivenolje og salt på pitabrødene og server med yoghurten ved siden av. tabbouleh med couc cous og kjøttboller (5)

tabbouleh med couc cous og kjøttboller (7)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s