Svin ytrefilet med feta- og blomkålkrem

Søndagsmiddag og vært på tur hele helgen, da tyr man til den berømte fryseren. Dersom du er som meg ligger det av en eller annen merkelig grunn alltid en svinefilet der. Denne ble dratt frem i dag og med kombinasjon av man tager hva man haver så endte det med dette til middag i dag. Heldigvis for meg hadde jeg jo en haug med strålende godis fra holt gård som fortsatt ikke var brukt, så da ble også resultatet ikke så verst. 🙂

svin med feta-blomkålpure (37)

INGREDIENSER FOR CA 4 PERSONER
 • ca 600 g svinefilet
 • 1 blomkål
 • 1 kyllingbuljongterning
 • ca 50 g fetaost
 • 1/3 kålhode
 • 2 reddiker
 • 2 ss eddik
 • 1 ss sukker
 • 1 middels rødbet
 • 1 dl eddik
 • 1/2 dl sukker
 • 2 dl vann
 • 3 sjalottløk


FREMGANGSMÅTE:

1. Svinet lot jeg først kose seg litt i en blanding av sennep, honning, rosmarin og timian i ca 1 time, deretter rett i sous vide på 60 grader i ca 1 time. Om du steker i f.eks. ovn så bare sørg for at temperaturen ikke overstiger 60-65 grader. Jeg liker mitt svin på 60 grader. Da det er klart kjøres de i panne til de får en fin stekeskorpe og lar hvile en liten stund.

2. Lag lake av 1 del sukker, 2 deler eddik og 3 deler vann. La dette koke opp og tilsett skåret rødbet og la det koke sammen i ca 10 minutter. Hell av laken i en egen kasserolle og kok dette inn, det brukes som en liten saus til slutt.

3. Feta og blomkålkremen lager du ved å koke blomkålen mør i 50/50 vann og melk og en terning kyllingbuljong. Når blomkålen er myk og fin tas de ut av kasserollen og over i en egnet beholder for stavmikser eller blender og kjøres myk sammen med fetaost. Du skal ikke trenge noe salt her, men litt syre kan gjøre seg så forsøk en dråpe eller to med eddik eller sitronsaft.

4. Løken skreller du og deler i to og tar av bladene. Disse stekes i tørr panne til kantene er brente.

5. Kålen skjæres i tynne skiver sammen med reddik og blandes lett med eddik og sukker.

Anrett på tallerken med feta- og blomkålkremen i bunn, kjøtt over og kål med rødbeter på toppen, dryss forsiktig litt av laken over det hele.

Velbekomme.

svin med feta-blomkålpure (46)

svin med feta-blomkålpure (35)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s