Matauk fra egen hage

Matauk er kanskje ikke det helt rette ordet i denne sammenheng, men det er selvplukket og selvdyrkede urter som har vokst seg store og fete over sommeren og som er klar til høsting.

Jeg er jo ikke av typen som har spesielt grønne fingre, men det er jo en liten seier i seg selv å spise noe man har dyrket frem med blod, svette og tårer. Jeg satte dermed hardt til verks med å legge ut jord, snekre blomsterkasser, legge ut stener og generelt bare hagearbeid som visstnok er den eneste tingen mennesker gjør som gjør alle lykkelig uavhengig av land og sted, usikker på om jeg er enig, men jeg er glad i resultater og dette er inget unntak.

I løpet av våren hadde jeg en liten økt for å se om jeg ikke kunne klare å få noe til å spire litt, og som jo også må ha en mening, altså spiselig. Slik at det sammen med kongen ble plantet litt forskjellig godis som skulle brukes gjennom sommeren og litt på høsten. Om jeg får si det selv, litt stolt som jeg er, hvor digg ser ikke det der ut?

farentilkongen - gartneren (23)

I hagen nå finnes det en god av litt forskjellig. En hel del hvitløksplanter, som jeg egentlig bare har latt være nettopp det, planter. I tillegg forsøkte jeg meg på alt mulig annet ymse som kunne oppdrives som frø:

  • rabarbra
  • gulerøtter
  • tomater
  • chili
  • reddiker
  • erter
  • rødbeter
  • gressløk

Jeg forsøker jo også å lære meg eller i det minste bli litt bedre enn jeg har vært på presentasjon så da måtte jeg jo forsøke å bestille meg noen frø av spiselige blomster også. De blomstrer og gror som bare rakkern så det er jo fryktelig gøy. Så det e rklart det gir mersmak å kunne ta på seg slippersene, tre ut i den alt for rotete hagen med en saks og bare høste inn det du trenger av urter.

Under ser du et lite sammendrag av det resterende som befinner seg i litt rundt omkring hjemme hos oss.

farentilkongen - gartneren (2)_med tekst2

farentilkongen - gartneren (27)

farentilkongen - gartneren (19)

farentilkongen - gartneren (15)

farentilkongen - gartneren (13)

farentilkongen - gartneren (6)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s