Flytende rognebærgele

Rognebær er jo noe som alle norske barn kjenner godt. Mitt største minne om rognebær er når man tok det svarte røret fra gamle kleshengere og brukte det som spytterør med rognebær.

Rognebærgele brukes jo stort sett som tilbehør til viltkjøtt, og der fungerer det også strålende. Siden jeg faktisk aldri har brukt rognebær selv i mat tidligere ville jeg se om ikke jeg kunne lage en flytende gele som en del av en osterett, derfor gav jeg den også litt kanel og muskatnøtt. Nå er det i denne bloggposten kun den flytende geleen som er fokus, men kanskje jeg kommer tilbake med en anmeldelse til bruk med ost.

Umiddelbart må jeg si at selve smaken her kan gå begge veier med osten, så jeg er veldig spent. Den er jo bitter, som rognebærene er, men jeg har forsøkt å kompensere med sukker og syre. Jeg syntes det funker i seg selv, men er spent når jeg får testet ordentlig mot ost.

flytende rognebær gele (39)

 

INGREDIENSER
  • 3 dl rognebær
  • 5 dl vann
  • 250g sukker
  • 1/2 liten kanelstang
  • et lite dryss muskatnøtt
  • 1 ss sitronsaft
  • 3g agar agar (1% av total væskemengde)


FREMGANGSMÅTE:

1. Jeg startet med å koke opp vann med sukker, kanel og muskatnøtt sammen med rognebærene, la stå å koke i ca 30 minutter. Sil så av væsken og sett tilbake på platen.

2. Tilsett nå sitron og smak til med eventuelt mer sukker eller sitron.

3. Tilsett agar agar og kok opp nå. Hell over i egnet beholder og sett kaldt. Når alt er blitt til gele kjører du dette med en stavmikser.

flytende rognebær gele (31)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s