Hverdagsmat – pork al pastor

Dette innlegget er sponset. 

Jeg fikk gleden av å motta noen dinner kits fra den nye serien til Old El Paso, og har forsøkt å se om dette kan være en enkel og lettvint løsning for taco på dager hvor alle er litt slitne og slappe og man ikke orker store strabaser på kjøkkenet.

Det finnes tre versjoner i denne serien, Baja fish taco, chicken tinga og pork al bastor. Her presenterer jeg hva man kan gjøre med pork al bastor for å tilpasse den til både store og små på kort tidsskjema.

pork al bastor (13)

pork al bastor (45)

Jeg er jo en svoren tilhenger av taco, spesielt den ordentlig  hjemmelagede saken, med deilig coleslaw, god salsa og godt krydret og stekt kjøtt. Jeg startet derfor med en viss skepsis til ferdige dinnet kits med krydderblandinger i. Når det er sagt, er jeg en mye mindre kresen spiser enn hva jeg er når jeg lager, så alt funker jo for meg. Det var også spennende og se om kongen kunne sette pris på det også.

Jeg må si at alt i alt, så var resultatet ganske så bra, spesielt det å ta med ananassalsa som alternativ har jeg ikke testet tidligere og dette syntes jeg fungerte fantastisk bra og det er noe jeg kommer til å bruke igjen. Alt i alt må jeg si at dette fungerte som en rask hverdagsmiddag, spesielt med tanke på hvor lite jobb det er og hvor mye smak det var. Det var kanskje i salteste laget, men jeg forsøkte å kompensere med mye syre. Jeg har fått en oppskrift jeg valgte å teste ut, men modererte den litt til å passe ikke bare meg, men også kongens smaksløker.

 

Ingredienser

  • 500 g svinefilet i terninger
  • 3 ss olje
  • 3 dl ananas kuttet i små terninger
  • 1 pakke pork al bastor krydder og lefser
  • 1/2 rødløk
  • 1 håndfull koriander
  • saften av 1/2 sitron
  • 1/2 avakado

 

1.Start med å krydre kjøttet. Her kan du enten blande deg din egen lille sak, men det følger med en ganske god krydderblanding i pakken. Bland kjøtt med olje og krydder og la stå litt mens pannen varmer seg opp.

2.Kutt opp 2 dl av ananasen i små biter og bland med ananassalsakrydderet, kutt opp løk i små terninger og samme med avakado og bland med ananasen. Tilsett også koriander og smak til med lime. Krydderblandingen var litt sterk, så jeg laget en egen versjon med de samme ingrediensene til kongen, bare uten krydderet, det funka faktisk dødsbra! Fikk tommel opp av kongen!.

3.Stek kjøttet på høy varme og sørgg for at det blir godt karamelisert, på kanten til brent, men ikke helt så mye. Smak til med litt lime her også.

4.Ta frem grillpannen og stek lefsene i pannen, og snu de før de blir brent, men samtidig har deilige mørke mønster fra pannen.

Thats it. Er det raskt og funker på en hverdag, absolutt. Smaker det godt, ja det var ganske bra.

pork al bastor (10)

pork al bastor (9)

 

Legg igjen en kommentar