Sous Vide skrei, blåskjellkraft, pastinakk puree, syltet pastinakk, chorizo og dill olje

Da var skrei sesongen igang, og du verden så deilig at vi endelig er her igjen. Denne gangen var det en test ved å få et par variasjoner av pastinakk, samt en kraft av blåskjell som saus. Pølser er aldri feil og chorizo og torsk er jo skapt for hverandre.

Dette ble også første test på sous vide skrei, og det ble en fantastisk kobling som skal gjennomføres igjen. Perfekt, saftig, hvit, myk og god skrei som nesten smelter på tungen. For å få den siste smaken på plass, laget jeg en enkel dill olje, som jeg elsker.

skrei sous vide_pastinakk puree_syltet pastinakk_blåskjellkraft_chorizo_layout

Ingredienser:
 • 150g skreifilet pr person
 • 2 pastinakker (store)
 • 2 dl fløte
 • 2 dl melk
 • Smør
 • 1 løk
 • 2 fedd hvitløk
 • Sitron
 • 1 chorizo
 • 3 deler vann
 • 2 deler eddik
 • 1 del sukkerBlåskjellkraft
 • 1 nett blåskjell
 • 1 løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 dl hvitvin
 • sitron
 • persilleDill olje
 • en håndfull dill
 • Olje
Fremgangsmåte:

 1. Skreien, legger du i vakuumpose med litt olje, litt sitron, salt og pepper. Sett sous vide på 49 grader og la ligger i 30 minutter.
 2. For blåskjellkraften, stek løk og hvitløk til møre, tilsett vinen og la dette redusere. Tilsett litt vann i bunnen og legg over blåskjellene for damping. Husk å kaste de som ikke lukker seg når du renser de. La de stå 10 minutter til alle har åpnet seg under lokk, sil av kraften og kok inn, rør eventuelt inn litt smør til slutt og smak til med salt, pepper og sitron.
 3. For pastinakk pureen skreller og kutter du opp en pastiankk i biter. Stek løk og hvitløk blanke. Tilsett deretter pastinakke og melk og fløte og la det hele koke seg mørt. Kjør deretter alt med en stavvmikser til en er helt mykt og glatt og smak til med salt og sitron.
 4. For å sylte pastinakken så kan du dra frem den gode vennen mandolin eller en kniv og kutte pastinakken i tynne skiver. Ta deretter 1 del sukker, 2 deler eddik og 3 deler vann i en kaserolle, kok opp og hell over pastinakken. Jeg vakumerer deretter. La den stå en stund, gjerne over natten eller lenger.
 5. For dilloljen, kutter du løst opp dillen, legg i en blender, kjør raskt med olje og la stå. Sil av helt til slutt.
  dill_olje
 6. Stek chorizo i panne uten skinn.skrei sous vide_pastinakk puree_syltet pastinakk_blåskjellkraft_chorizo

2 kommentarer om “Sous Vide skrei, blåskjellkraft, pastinakk puree, syltet pastinakk, chorizo og dill olje”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s