Superrask lime marinert laks (ceviche) med avakado, mango og tomatsalsa i salatblad

Ceviche, eller fisk og skalldyr marinert i lime eller sitron, er en utrolig enkel måte å få et velsmakende og fantastisk godt fiskemåltid på bordet på null komma niks. Ceviche er en godt kjent rett fra sør-amerika og kan brukes med så mye forskjellig sjømat. Til dette passer alt fra reker og kamskjell til laks og kveite og torsk og skrei og gud vet hva. Digg er det uansett.

Syren i lime eller sitronen gjør at fiskekjøttet sakte med sikkert reagerer og begynner å bli «kokt». Du kan selv velge hvor «kokt» du vil ha fisken, og min foretrukne tid under er rett og slett bare et forslag. Smak på fisken underveis og ta den når du syntes den er perfekt. Utover det, anbefaler jeg at du tar alt du syntes er godt selv, jeg har mine preferanser, så bare finn dine egne.

Denne hverdagsretten krever faktisk ikke mer enn litt tålmodighet under oppkutting, ellers er alt som serveres rått, eller «kokt» da. Så bare lag den og kos deg. Sunn er den også, og enda sunnere om du hopper over olivenoljen (noe jeg gjorde her, men som passer utmerket om du vil ha). Jeg valgte enkelt og greit yoghurt til (hadde jeg hatt mynte på lager, så hadde det passet superbra). Godt for både store og små, her gikk det iallefall rett ned.

lime marienert laks _ferdig

INGREDIENSER FOR CA 4 PERSONER
 • 1 porsjon laks pr pers
 • Saften av 2-3 lime
 • 1/2 Rødløk
 • 1 Mango
 • 1 Avakado
 • 1 stor grønn chili
 • 2 Tomater
 • 1/2 Slangeagurk
 • 1/2 paprika (for kongens del, jeg ville skippet det, men det er en smakssak)
 • 1 håndfull frisk koriander
 • 2 – 4 hjertesalat eller lignende med fine tykke blader
 • 5 ss gresk yoghurt
 • salt og pepper


FREMGANGSMÅTE:

1. Start med å kutte opp laksen i små terninger på størrelse med 2 sukkerbiter, pass på at de ikke blir for små da du vil ha litt tyggemotstand i bitene.

2. Legg laksen i en bolle og skvis over limen og la stå i 15-20 minutter. Smak til og se når du syntes den er passe «kokt»

lime marienert laks _laks

3. Mens laksen marinerer og koker i limen kutter du opp resten av grønnsakene i små biter og kutter opp koriander.  I tillegg knekker du av bladene på salaten og legger det i isvann til det er klart for å brukes. Da blir de ekstra sprø.

lime marienert laks _ingredienser

4. Bland alle ingrediensene i bollen. Siden kongen også skulle ha litt, og han har pr dags dato lært seg å ikke like enkelte ting, så delte jeg det i to og tilpasset en bolle til han. Kongens del består av det samme som min, bare minus chili, koriander, avakado og rødløk.

lime marienert laks _ferdig_i_bolle

5. Bland sammen yoghurten, mynten, salt og pepper.

Maten er klar, og legg litt ceviche opp i salatbladet, og server med yoghurten.

lime marienert laks _ferdig2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s