Knutekålpuré

Jeg er ikke tidligere vel bevandret i knutekålens underlige verden, men jeg har fått det i hus et par ganger nå og har forsøkt litt av hvert med den. I første omgang har jeg helt mot lite behandling eller rå, noe som i seg selv fungerer. Nå ville jeg gå et skritt videre og gjøre noe annet med den, altså bruke litt varme på den.

Den er jo i utgangpunktet en relativt mild og god smak og jeg ønsket derfor denne gangen å lage en puré uten noe mer om og men forsøke å beholde litt av smaken av knutekål også.

knutekålpure (4)_2

INGREDIENSER FOR CA 4 PERSONER
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 knutekål
  • 2 ss smør
  • 1/2 – 1 dl melk


FREMGANGSMÅTE:

1. Begynn med å steke løken og hvitløken som var kuttet i små biter i litt smør i en kasserolle til de ble myke. Bruk da medium varme, du vil ikke at de skal få farge.

2. Når løken er klar, tilsetter knutekålen, som er kuttet i små terninger, og vann slik at det dekker knutekålen. La stå å koke i ca 10-16 minutter til knutekålen er mør. Hell av vannet og  over i en egnet beholder, f.eks. en blender eller en beholder til stavmikser som meg.

3. Tilsett nå 2 ss smør og 0,5 dl melk. Kjør med stavmikser eller blender til du har en myk og jevn puré. Dersom den er litt tykk, tilsetter du mer melk til den får ønsket konsistens.

4. Til slutt smaker du og tilsetter eventuelt salt, pepper.

Dette kan passe utmerket til både fisk, kylling og svin. Rett og slett ganske så gode greier.

knutekålpure (45)

knutekålpure (38)

Én tanke på “Knutekålpuré”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s