Laks i kummen(sous vide) med risotto av sitron, erter og fennikel

Kum? Ja kummen ja! Vannet i springen holder ca 60 grader noe som er langt over hva du trenger for laks, så bare pakk ned i pose, hell oppi vann som ikke brenner deg (eventuelt bare kjennes litt varmt ut) og la ligge. Sous Vide uten utstyr! Perfekt for de av oss som ikke orker å ta ut sous vide ovenen som står i et skap lesset med diverse stæsj, eventuelt for de som ikke har sous vide og kan tenke seg noe fantastisk godt uten noe jobb i hele tatt. Superenkelt, supergodt!

Så er det denne Risottoen da. Risotto er jo per definisjon meget enkelt, kok ris, men likevel så utrolig vanskelig. Den må rett og slett være perfekt for å være god spør du meg, og siden det var så lenge siden sist så tenkte jeg at dette var den store dagen for å hive seg over denne dødaren igjen. Jeg ville jo ha litt laks i dag og fant ut at risotto med sitron, fennikel og erter nok ville passe strålende for både kongen og meg, da det kun var gutta boys som var hjemme.

INGREDIENSER FOR CA 4 PERSONER
 • 1 laksefilet pr person
 • 1 løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 stjerneanis
 • 1 Fennikel
 • Sitron
 • 200 gram risottoris
 • 0,5 liter vann med buljongterning (eventuelt kraft såklart om du er så flink å ha noe liggende)
 • 1 dl Hvitvin om du har noen slunker liggende
 • Revet parmesan
 • Salt
 • Pepper


FREMGANGSMÅTE:

1. Ta ut laksen, legg i en pose med litt olivenolje(eventuelt smaksatt med sitron) litt sitron saft og salt. Senk posen ned i vann og lukk den helt på toppen slik at all lufteb nå er fordrevet fra posen. Hell oppi vann i kummen, kjenn med fingrene at det er litt varmere enn kroppstemperatur (ca 40 grader foretrekker jeg, kan godt ta litt varmere om du ikke liker den så rå). La den ligge mens du lager risotto, kjenn etter imellom og etterfyll eventuelt med litt varmt vann.

sitron, fennikel og erterisotto med sous vide laks_sous_vide_kum sitron, fennikel og erterisotto med sous vide laks_sous_vide_kum (2)

2. Kutt og steke opp løken og hvitløken til blanke, tilsett fennikel og stek videre.

sitron, fennikel og erterisotto med sous vide laks_steking

3. Tilsett så risen og stek med grønnsakene. Du kan nå ta ut stjerneanisen.

4. Tilsett deretter litt hvitvin og la det redusere seg ned.

5. Nå sper du med kraften/buljongen. Ta en skje av gangen, og la risottoen trekke til seg væsken før du sper med en skje til. Fortsett med dette til all kraften er tatt opp og risottoen fortsatt har litte grann bitt igjen i seg. Risottoen er nå klar.

6. Riv deretter en haug med parmesan over og rør inn.

7. Helt til slutt tilsetter du ertene og rører dette fint inn med litt sitron saft.

Legg det opp på en tallerken, med laksen over, et god dæsj med olivenolje og en skvis sitron for good luck. Hvor digg er ikke dette!

sitron, fennikel og erterisotto med sous vide laks_ferdig (2) sitron, fennikel og erterisotto med sous vide laks_ferdig (5) sitron, fennikel og erterisotto med sous vide laks_ferdig (1)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s