Rask og enkel laks og fennikelpure med ingefær og appelsin

Ja så var det dag for fisk igjen da, og med dårlig tid og en sulten konge så må det gå fort, helt sinnssykt for faktisk. Så da er jo laks så himla enkelt, pakk i en pose, lukk igjen og hiv i oppvaskkummen med vann på ca 50 grader i 10 minutter. Sous vide uten utstyr!

Jeg fysa i tillegg på litt fennikel i dag og når det lå appelsin hjemme på benken, så er jo det en kombo som bare er skapt for hverandre. Har du ikke testet rå fennikel og appelsinbåter så er tiden inne. Var litt usikker på hvordan dette fungerte med laks, men ingen fare, det funker så fantastisk bra sammen.

laks og fennikelpure med ingefær og appelsin (64).jpg

Ingredienser for 2  porsjoner

  • 1 stor fennikel
  • 2 cm ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 kyllingbuljonterning
  • skallet av 1 appelsin
  • 250 g laksefilet
  • 1/2 dl appesinjuice
  • 5 ss soyasaus

Fremgangsmåte

1.Start med å kutte opp ingefær, hvitløk og fennikel, stek det raskt i en panne og tilsett buljonterning og vann til det dekker. La koke til fennikelen er mør. Ta deretter den ut av vannet, tilsett i en bolle eller blender og kjør til en pure med litt smør. Smak til med appelsinskall og salt og pepper.

2. Legg laksen i en pose du kan lukke. senk posen ned i kummen som er full med vann. Senk den helt ned til du når kanten av posen og lukk den igjen. Sørg for at vannet kjennes varmt på hånden, men brenner deg ikke ordentlig. Har du termometer så lar du det ligge på ca 50 grader. Laksen skal nå ligge i ca 10 minutter.

3. Lag deretter en enkel soyasaus og appelsinsaus/vinaigrette. Bland dette sammen og rør godt sammen, dette drypper du over laksen etterpå.

Legg litt fennikelpure i bunn, laksen over og drypp litt soya og appelsinsaus. Dette er virkelig superraskt og digg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s