Hjemmelaget matpakkenudelsuppe på norgesglass

Etter en lang pause fra skriving, bestemte jeg meg i dag for å teste å lage en liten matpakkesuppe (om jeg kan kalle den det da), for denne funker like godt på tur som til middag skal sies, så her er det bare å bli kreativ å hive innpå. Jeg har laget en meget enkel og rask versjon under, men akk så digg det er og akk så kjapt og enkelt.

Enkelt forklart så koker du nudlene ferdig på forhånd, og deretter kutter du bare opp det du liker, legger det i et norgesglass eller lignende og heller over kokende vann når du skal spise. Enkelt ikke sant?

 

instant noodle soup (12)

 

Ingredienser for 1  porsjoner

 • 1 ss miso pasta
 • en håndfull nudler (jeg bruker udon nudler)
 • en liten ss kombu tang
 • noen kyllingbiter (bryst)
 • 1 vårløk eller litt purre finskåret
 • 1/2 hardkokt egg
 • tørket sopp
 • litt koriander
 • 2 ss soyasaus
 • 1 ss soyaeddik
 • 1/2 ss sesamolje
 • kokende vann til å dekke

Fremgangsmåte

Start med å koke nudlene slik at der klare. Jeg velger her å bruke udon nudler, men dette er en rett og slett bare en smakssak. Skyll nudlene i kaldt vann når de er klare.

Deretter starter du med å legge misopasta i bunnen, ca 1 ss før du legger over nudlene. Legg deretter de resterende ingrediensene oppi. Her finnes ingen fasit, så bare legg opp det du liker. Jeg anbefaler da misopasta, kombu og soyasaus som jeg syntes smaker så digg. Ellers er det fryktelig godt med egg oppi også, bare et lite tips.

Når alle ingrediensene er på plass i glasset, er det bare sette på lokket og holde kaldt til det skal spises. Helt til slutt heller du over kokende vann og rører litt rundt og lar stå noen minutter, og vips instant noodles, bare den gode versjonen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s