Pasta med reker, rekeolje og chili

Nok en rett perfekt for en helt vanlig onsdag som jeg klekket ut på vei hjem på bussen i dag. Jeg var fysen på noe raskt og godt. Det tok nøyaktig 17 minutter fra start til på tallerken.

Reker er jo i seg selv godt, men når du inkluderer skallene også (du vet de røde litt harde greiene utenpå rekene som vanligvis kastes) så blir alt så meget bedre. Du tilsetter rekene i rekene, og ja det er faktisk så utrolig godt. Om du ikke skal ha bruke rekeskallene med en gang når du spiser reker, frys ned skallet da vel og bruk det i en kraft senere, det er jo flytende gull for fiskesuppe f.eks.

En annen vei enn kraft, er å bruke olje og smaksette denne. Til pasta syntes jeg det fungerer strålende, bare pass på å ikke bruke for mye olje, du vil ikke at det skal smake for mye olje og virke oljete, men heller den deilige smaken av olivenolje og reker.

INGREDIENSER 
Til ca 4 personer
  • 350 – 400 gram pasta (linguini i dette tilfelle)
  • 300-400 gram reker med rekeskall
  • 1 – 2 dl olivenolje
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • Basilikum eller persille
  • Sitron
  • Pepper
  • Salt


FREMGANGSMÅTE:

1. Start med å koke vannet til pastaen med rikelig med salt og hell pastaen i vannet når det koker. Pass på her, jeg estimerer ca 8 minutter på tørket pasta (noe jeg foretrekker fremfor den dvaske  «ferske» pastaen, når jeg ikke har tid eller ork til å lage selv).

2. Mens pastaen koker setter du på en panne med litt olje, og tilsetter finhakket hvitløk og løk og litt chili. La steke i noen minutter.

3. Tilsett rekeskallet du har fått etter å ha skrellet rekene mens løken stekes. La stå i ca 1 minutt og la så mye av som mulig av rekeskallene komme nær oljen og knus ned det du kan av hoder. Du kan gjerne tilsette litt persillestilker f.eks. nå om du ønsker. Hell på litt mer olje og la det stå og godgjøre seg på platen,

pasta med reker og rekeolje - skall2

3. Når det er gått noen nye minutter, siler du av skallene og sitter igjen med en fantastisk smaksrik olje.

pasta med reker og rekeolje - olje2

4. Nå skal ca pastaen være ferdig, hiv dette oppi pannen og sørg for at oljen fordeler seg fint utover all pastaen. Tilsett rekene som er ferdig renset, litt urter, litt finhakket chili, noen små smaksrike tomater og noen runder med pepperkvernen. Smak til med salt og sitron. Enkelt, kjapt og utrolig godt.

pasta med reker og rekeolje - ferdig

 

E92E1AA4-391D-4117-B98618BC1AAA7C0C-46277CA1-CD71-49B8-81C6DA4063B27596

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s